Parvis test

Parvis test er en testdesignteknik der kan hjælpe dig med at opnå en god testdækning, og samtidig udføre så få testcases som muligt. Teknikken er både nem at forstå og brug, men den kræver et værktøj til at beregne den parvise kombination.

Der findes mange værktøjer der kan det, men enten koster de penge, og ellers har de et ret teknisk brugerinterface. Jeg har lavet et værktøj der er både nemt at bruge (synes jeg) og gratis. Du kan finde det her: www.testpairs.dk

På ovenstående side er også en forklaring af selv testdesignteknikken.


Nedenfor er beskrevet et værktøj jeg lavede for en del år siden. Det er ikke webbaseret, og kører kun på Windows. Det er dog efterhånde ret gammelt, og jeg vedligeholder det ikke længere. Det er måske endda tvivlsomt om det kan køre på moderne versioner af Windows, men hvis du kan få det til at virke, og ikke har adgang til nettet i din hverdag, så er du meget velkommen til at bruge det.

HVAD

Test Pairs er et værktøj jeg har lavet til at udarbejde parvis testscenarier. Parvis test er den testdesignteknik man kan bruge når man har mange parametre med mange mulige værdier. Den situation er problematisk fordi det er nødvendigt med mange testcases for at teste alle kombinationer. Erfaringer fra mange tidligere projekter viser at langt de fleste defekter kun afhænger af to parametre, og det udnytter parvis test.

Teknikken går ud på, at kun teste alle parvise kombinationer af værdier. Det er dog ikke en triviel opgave at finde kombinationerne i så få test cases som muligt, og det er her Test Pairs kan benyttes. 

HVOR

TestPairs kan downloades via linket nedenfor.

Din computer skal køre Windows 7 eller nyere for at TestPairs virker.

Download (1,1 MB)

SHA1: c31fc9b429a614eacd8f80e7b7770d4712aeec5a

Hvis du bruger nyere versioner af windows får du måske en meddelelse om at softwaren er usikker. Det skyldes at den er signeret med et gammelt certifikat. Jeg får det snart rettet, men indtil videre kan du roligt bruge softwaren alligevel.

Hvis du vil have en mail når jeg opdaterer programmet, så send en e-mail til hanshenrikolesen@gmail.com.  Jeg behandler selvfølgelig din mailadresse pænt.