Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Ingredienser

Ingredienser

Instruktioner

  1. Okseinderlåret trimmes for fedt, skæres i store tern og rulles i mel.
  2. I en stor gryde gyldnes flæsket, som er skåret i tern, i en pæn sjat olivenolie og tilsvarende klump smør. Tag dem op af gryden og sæt dem til side.
  3. Brun så kødet godt på alle sider og tilsæt salt og friskkværnet peber. En stor sjat cognac hældes over, og man flamberer til flammerne er døet ud. Tag kødet op af gryden og sæt også det til side.
  4. Så tager man løg, skalotteløg og hvidløg, alt sammen hakket, samt gulerødderne og porren skåret i mindre stykker, og bruner det hele i det resterende fedt i gryden. Kødet og flæsketernene tilsættes samt en suppevisk. Og så hælder man ellers sin gode bourgogne i, den samme som man vil drikke til retten, samt oksebouillon, til det dækker kødet i gryden. Gem ca. 1 dl rødvin. Skru ned til svageste blus og lad retten simre under låg i ca. 2 1/2 time.
  5. Imens pilles de små løg og brunes i en kasserolle i lidt smør og et drys sukker. Tilsæt resten af rødvinen og damp dem næsten møre for svag varme.
  6. Champignonerne renses, sauteres i lidt smør og smages til med salt, peber og lidt citronsaft.
  7. Når kødet er mørt, tages suppevisken op, og man smager sovsen til. Hvis man ønsker det, kan man jævne med en smule maizena rørt op i lidt af skyen, men den må ikke blive for tyk. Løg og champignoner tilsættes, og man drysser med rigeligt hakket persille.
   Lun flutes til.